ica filmgang

Om bara en månad firar världens längsta reklamsåpa ”ICA-såpan”15 år. Om ICA-såpan och massor av andra historier kan man läsa om på ica-historien.se för den som ännu inte hittat till sajten. Ta en promenad längs minnenas allé och njut: Kanske hittar du också dig själv en gång för länge sedan. 

 Läs mera...

av: Marie 27 okt vid: 16:15 1 1517
sparad under: Livsviktigt artikel,

martin rosenstrom

I dag görs cirka 7 procent av våra inköp i detaljhandeln över nätet, en siffra som i extremfallet kan öka till över 30 procent om tio år. Det hävdar säger Martin Rosenström, ekonomie doktor och utredare på Handels som skrivit rapporten ”Tar e-handeln över. En analys och prognos för svensk detaljhandel”. 

Läs mera...

av: Marie 27 okt vid: 16:08 2 1516
sparad under: Livsviktigt artikel,

rikspolischefen

Samarbete på lokal nivå, riktade insatser i 14 särskilt stökiga områden och en moderniserad ”Snattofån” är rikspolischefens förslag på ökad säkerhet.

Läs mera...

av: Marie 20 okt vid: 15:30 3 1515
sparad under: Livsviktigt artikel,

food2change

Istället för att kasta bra mat delas den ut gratis till dem som behöver. Det är idén bakom den Västeråsbaserade ideella föreningen Food2change som startade sin verksamhet i våras. Föreningen har växt sen dess och nu är det Stockholms tur där man inlett samarbete med Ica Hagsätra som ska dela ut gratis matkassar med mat som annars skulle gått till svinn. 

Läs mera...

av: Marie 20 okt vid: 15:21 4 1514
sparad under: Livsviktigt artikel,

matspar

"Prisjämförelsesajter finns i alla andra branscher, men inte för mat på nätet. Mat på nätet växer väldigt snabbt och det finns ett behov av att kunna jämföra de olika aktörerna på andra sätt än manuellt", säger Kaveh Sabeghi, marknadschef och medgrundare till Breakit. 

Läs mera...

av: Marie 20 okt vid: 15:14 5 1513
sparad under: Livsviktigt artikel,

Annonsera i Livsviktigt

Här når du alla fristående livsmedelshandlare i både ett tryckt månadsmagasin som ett digitalt nyhetsbrev!

Klicka för premiärerbjudandeI nya numret av Livsviktigt, som finns digitalt sedan 2003, kartlägger vi e-handeln med mat och hur den utvecklas.