Livsmedelshandlarna – handlarens bäste vän

SSLF, Sveriges Speceri- och Lanthandlareförbund som förkortningen betyder bildades 1931, och bytte namn till Livsmedelshandlarna 2010. Syftet var att samla handlare i konkurrensneutral samverkan. Det syftet kvarstår fortfarande och Livsmedelshandlarna organiserar idag handlare från söder till norr. Föreningen har drygt 800 medlemmar som äger runt 1000 livsmedelsbutiker. De egna handlarna står idag för knappa 60 procent av all dagligvaruförsäljning i Sverige. De har varumärken som ICA, Hemköp, Vi, Tempo, Handlarn på butiken. Gemensamt för dem alla är att de har ett stort engagemang för sina butiker, att de själva kan ta beslut i sitt företag som gynnar de kunder som besöker dem. Kunden är i centrum och den egna handlaren kan prata med kunden och sedan direkt ta beslut som gör kunden än mer nöjd.

Livsmedelshandlarnas uppgift är att i alla sammanhang bevaka handlarens intressen, i kontakt med politiker, media, myndighetskontakter och i kontakt med andra intressenter som vill veta mer om handlaren som företagare. Allt för att vi tror på att handlaren är det bästa för kunden. Den som genom sitt ägande och engagemang på ett snabbt och enkelt sätt kan ta de beslut som gör kunderna mest nöjda. Är du handlare så är du välkommen som medlem, kontakta oss på info@livsmedelshandlarna.se eller ring oss på 08-20 24 50. Är du inte handlare men har intresse för det vi arbetar med så är du välkommen att ställa dina frågor på samma adress och telefonnummer. Läs mer i broschyren nedan.

Detta gör Livsmedelshandlarna

 


Annonsera i Livsviktigt

Här når du alla fristående livsmedelshandlare i både ett tryckt månadsmagasin som ett digitalt nyhetsbrev!

Klicka för premiärerbjudandeI nummer tre av Livsviktigt 2017 kan du läsa allt om storsatsningen för Tryggare Matbutiker.