skickakarlek

Delta i kampanjen Skicka kärlek till din livsmedelsbutik!

Brotten i samhället ökar liksom otryggheten. Mitt i det offentliga rummet står matbutiken dit vi alla går. Även matbutikerna utsätts för den eskalerande brottsligheten i form av hot, rån och stölder. Livsmedelshandlarna jobbar för att skapa trygga matbutiker igen och uppmanar nu alla att visa sitt stöd för att matbutikerna ska bli en tryggare plats genom att delta i kampanjen "Skicka Kärlek till din matbutik”. Livsmedelshandlarna ger 10 kronor till Brottsofferjouren för varje deltagande i kampanjen. 

Läs mera...

av: Marie 19 jun vid: 09:49 1 1609
sparad under: Livsviktigt artikel,

nyamynten

Idag är det två veckor kvar till att de gamla mynten blir ogiltiga. Men fortfarande är det många butiker som inte har tillräckligt av de nya mynten. Bengt Nilervall, betalansvarig på Svensk Handel, är orolig för att många butiker, främst de mindre, ska stå utan nya mynt till den 1 juli.

Läs mera...

av: Marie 19 jun vid: 09:43 2 1608
sparad under: Livsviktigt artikel,

rymdenosmaken

I en helt ny framtidsrapport, ”100 år och framåt”, har ledande forskare, experter, matinnovatörer och hållbarhetsexperter från bland annat NASA, Sveriges Lantbruksuniversitet och Oxfords universitet intervjuats om framtiden. 

Läs mera...

av: Marie 15 jun vid: 11:05 3 1607
sparad under: Livsviktigt artikel,

spannmal

Var femte svensk anser att det är viktigt med svenskt ursprung på livsmedel och 7 av 10 är villiga att betala ett något högre pris för bröd, som är bakat på svenska råvaror. Det visar en undersökning som Novus gjort på uppdrag av Pågen.

Läs mera...

av: Marie 15 jun vid: 11:01 4 1606
sparad under: Livsviktigt artikel,

skickakarlek

Skicka kärlek till favoritbutiken där hemma och visa att du bryr dig. Trygga matbutiker är viktigt för oss allihop och genom att sätta en digital pin, i form av ett hjärta, på din ort visar du ditt stöd och ditt engagemang i frågan. Livsmedelshandlarna bidrar med 10 kronor till Brottsofferjouren för varje digitalt hjärta som sätts på en butik. Hjälp till och visa att du är emot brott i matbutikerna. Väg upp ett dåligt beteende med ett gott! 

Läs mera...

av: Marie 08 jun vid: 12:49 5 1605
sparad under: Livsviktigt artikel,

Annonsera i Livsviktigt

Här når du alla fristående livsmedelshandlare i både ett tryckt månadsmagasin som ett digitalt nyhetsbrev!

Klicka för premiärerbjudandeI nummer tre av Livsviktigt 2017 kan du läsa allt om storsatsningen för Tryggare Matbutiker.